Accessibility icon
18.06.2024

Krenule pojačane kontrole rovinjskih javnih površina tijekom ljetne sezone

Ovih je dana započela pojačana kontrola gradskog redarstva i zaštitarske službe u održavanju reda na javnim površinama.

Dugogodišnja suradnja sa zaštitarskom službom pokazala se vrlo uspješnom u prethodnim sezonama, a djelatnici Crnog vjetra su u pratnji rovinjskih redara već obišli područje starogradske jezgre i ulice Carera. Cilj ove inicijative, osim povećanja sigurnosti tijekom turističkih gužvi, je i osiguravanje poštivanja Odluke o komunalnom redu.

Evidentirano stanje u do sad provedenoj kontroli je pohvalno, jer se većina subjekata pridržava propisanih pravila. Uz redovite kontrole i prisutnost na ključnim lokacijama, zaštitarska služba će zajednički s prometnim i komunalnim redarima raditi na prevenciji nepoštivanja komunalnih pravila, s ciljem djelovanja preventivno prije nego li se pristupi sankcioniranju, i to prema svima jednako. Time će doprinijeti očuvanju estetskog izgleda grada te pružiti ugodniji boravak za stanovnike i posjetitelje.

Grad Rovinj-Rovigno poziva sve subjekte i sve građane da surađuju s redarstvenim službama i prijave sve nepravilnosti kako bi zajedno održali naš grad sigurnim i urednim tijekom ljetne sezone.

Fotogalerija