Accessibility icon
08.10.2021

Kreće kampanja “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”

Društvo psihologa Istre je, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koje obilježavamo 10. listopada, pokrenulo kampanju pod nazivom „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“.

U sklopu kampanje tijekom listopada članovi i članice organizatora provodit će nekoliko aktivnosti.

U nedjelju, 10. listopada, za trinaest građana/ki koji se prvi jave na e-mail adresu dpi@dpi.hr, članovi Društva pružit će jednosatno besplatno online psihološko savjetovanje.

Nadalje, anonimno će se objaviti priče visokostresnih zanimanja, poput policajaca, vatrogasaca ili liječnika.

Putem društvenih mreža Društva, točnije na Facebooku i Instagramu, objavit će se statistički podaci o mentalnom zdravlju. Pored toga, otvorit će s i nagradni natječaj putem kojeg će jedan pratitelj ili pratiteljica imati priliku osvojiti knjigu „Šest terapeuta i jedan klijent“ Franka Dumonta i Raymonda J. Corsinija.

Također, planirano je medijsko gostovanje Luane Poleis, članice Društva, za ponedjeljak, 11. listopada, na Radio Eurostaru Umag, dok će tijekom čitavog trajanja kampanje građane Pule o mentalnom zdravlju osvješćivati putem jumbo plakata.

Navedene aktivnosti osmišljene su sa svrhom informiranja o mentalnom zdravlju kako bi se smanjila stigma i predrasude vezani uz traženje stručne psihološke pomoći.