Accessibility icon
18.06.2023

KPA Rovinj-Rovigno ugostio Društvo multiple skleroze IŽ

Klub za podvodne aktivnosti Rovinj-Rovigno jučer je ugostio petnaestak članova Društva multiple skleroze Istarske županije i poveo ih na izlet rovinjskim arhipelagom.

Rovinjski je Klub time nastavio tradiciju koju, kao jedini ronilački klub u Istri, održava već godinama, a radi se o organizaciji jednodnevnih izleta za udruge i djecu diljem Istre.

Tako su ove subote stigli iz Društva multiple skleroze Istarske županije, inače osnovane 2004. godine. Od ove kronične neurološke bolesti središnjeg živčanog sustava u Istri je oboljelo oko 600 osoba, dok Društvo broji 183 člana.

Uz široku lepezu programa radova, iz Društva se odazivaju i na druženja s drugim udrugama i društvima, baš kao što su to učinili tijekom ovog jednodnevnog izleta.

Vožnja brodom, praćena mirnim morem, prošla je u ugodnoj i raspjevanoj atmosferi. Nakon polaska ispred prostorija Kluba, uputili su se prema Limskom zaljevu gdje su kratko izašli kako bi razgledali ovdašnju atrakciju znanu kao Piratska spilja. Rovinjski KPA pobrinuo se i da gosti na brodu ne ostanu gladni, pa je tako organiziran i zajednički ručak. Nastavili su zatim plovidbu brodom “Pauk” prema Otoku sv. Andrije što je bio i jedan od najvećih otkrića izleta jer puno njih nije nikada bilo.

Iz KPA Rovinj-Rovigno navode kako im je bilo zadovoljstvo ugostiti Društvo, te će i dalje nastaviti s ovom praksom.

 

Fotogalerija