Accessibility icon
25.04.2018

Konferencija za medije u povodu predstojeće “Popolane”

Po dvanaesti puta u Rovinju će se predstojećeg vikenda održati tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija POPOLANA pod motom “Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma”.

U povodu početka ove manifestacije, koja ima ne samo sportsko-rekreativni nego i zabavni,  humanitarni  i gastro karakter, u utorak 24. travnja održana je konferencija za medije uz sudjelovanje dogradonačelnika Marina Budicina, tajnika Zajednice sportova grada Giannija Rocca i pročelnice za društvene djelatnosti Edite Sošić Blažević. Pri tome je M. Budicin podsjetio da je prva Popolana održana 2007. godine na inicijativu Sportske zajednice i uz potporu Grada, Turističke zajednice i Maistre. Na ovoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji sudjeluju sve generacije, od vrtića i škola, do članova sportskih udruga i umirovljenika, a pridruže se i turisti kojih je sve više u gradu.

Cilj manifestacije je promocija sporta, rekreacije, kretanja u prirodi i zdravog života.

Ovom prigodom dogradonačelnik Marino Budicin zahvalio se u ime Grada i svih sudionika glavnom tajniku Zajednice sportova Gianniju Roccu na dosadašnjem angažmanu u održavanju ove manifestacije, čiji je on začetnik. Dao joj je i ime prema starom nazivu za Rovinj «Popolana di mare» – Pučanka mora.

Pročelnica Edita Sošić Blažević naglasila je humanitarni karakter manifestacije jer se kroz akciju «1+1=milijuni koraka» i prodaju prigodnih majica i rukotvorina prikupljaju sredstva za potrebite. Tako je 2008. godine kupljena informatička oprema za Društvo osoba s invaliditetom, 2009. su nabavljena 4 ortopedska kreveta za Dom za starije i nemoćne «D. Pergolis», 2010. za rad sa autističnom djecom i tako redom iz godine u godinu, sve do danas.

Tajnik Sportske zajednice grada Gianni Rocco rekao je da se očekuje sudjelovanje oko 1,900 učesnika, 150 sportskih djelatnika i oko 250 volontera.

Predstojeći petak imat će sportsko-zabavni i rekreativni karakter za najmlađe uz sudjelovanje polaznika dječjih vrtića i učenika osnovnih i srednjih škola, a nastupit će i mažoretkinje uz Limenu glazbu grada.

Subota će biti bogata raznim sportskim natjecanjima, od kojih izdvajamo Prvenstvo u podvodnom ribolovu i udičarenju, Rovinj vježba, Festival plesa u organizaciji plesne udruge «Roxanne», a u povodu Svjetskog dana plesa.

Nedjelja će biti u znaku utrka – četrnaestog rovinjskog polu maratona, rekreativnih utrka na 5 i 4 kilometra te šeste utrke invalida u kolicima u duljini od desetak kilometara.

Na kraju, od 13 do 15 sati  održat će se Pašta party i prezentacija jela od svježe ribe, a sav prihod i ovaj puta predat će se Društvu osoba s invaliditetom.

Fotogalerija