Accessibility icon
08.09.2023

Koncertom Sergeja Ćetkovića započeo Eufemia festival

Jučer je na prepunom glavnom trgu započeo novo ovogodišnje događanje, Eufemia festival, pokrenuto u čast zaštitnici našega grada.

Program se proteže kroz tri dana i prati ga pregršt glazbe i zabave, a prigodno su ga ovog četvrtka na glavnom gradskom trgu najavili Limena glazba Grada Rovinja-Rovigno i rovinjske mažoretkinje.

Nakon njihovog nastupa krenuo je koncert otvorenja festivala, glazbena poslastica koju su mnogi danima iščekivali. Na rovinjsku se pozornicu tako popeo Sergej Ćetković, poznati glazbenik iz Crne Gore, među publikom poznat po svojim osobitim ljubavnim baladama.

Tijekom dvosatnog koncerta, ovaj je karizmatičan pjevač izveo brojna svoja djela poput “Nek’ te ljubav dočeka”, “Zar je kraj”, “Pogledi u tami” ili pak “Pola moga svijeta”. Njegove emocije doprle su do publike, kako domaće, tako i strane, a njegovi su obožavatelji uglas i zapjevali.

Osim njegovih singlova, na sinoćnjem repertoaru pronašla su se i neka poznata djela drugih glazbenika, a mnogi su tijekom večeri i zaplesali.

Nakon uspješne uvertire u festival, slavlje se nastavlja i večeras uz Klapu Valdibora koja će nastup započeti u 20:30 na platou crkve sv. Eufemije. U 21:30 na glavni gradski trg atmosferu dolaze ugrijati Koktelsi, dok će od 22 sata na Trgu brodogradilišta publiku zabavljati Grupa Aurora.

Posljednji dan Eufemia festivala, 9. rujna, na Trgu Riviera od 20 sati prolaznici će moći poslušati note Duo Viecia Ruveigno, dok će svoje vokalne sposobnosti od 20:30 sati na Poljani sv. Tome pokazati rovinjski Komorni zbor Rubino. Na Trgu maršala Tita u večernji će program u 19:30 uvesti Plesna skupina Roxanne, nakon kojih će se za dobar ugođaj pobrinuti DJ Roza. U 21 sat na pozornicu se zatim penju Perpetuum Jazzile, slovenski muzičari poznati po svom acapella pjevanju.

Spomenimo također kako i danas i sutra u MMC-u igra predstava “Casabianca”, poznata komedija u kojoj publiku nasmijavaju izvrsni Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca.

Fotogalerija