Accessibility icon
12.09.2022

Koncertom Petra Graše i vatrometom okončana Rovinjska noć

Koncertom za pamćenje ove nedjelje zaključeno je dvodnevno slavlje Rovinjske noći, tradicije duge već više od 55 godina u organizaciji gradske Turističke zajednice pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno.

Poznata hrvatska zvijezda Petar Grašo, sudeći prema velikom odazivu, pokazala se pravim pogotkom. Više tisuća ljudi u publici zdušno je pjevalo na najveće hitove ovog glazbenika.

Svoj je dvosatni nastup Grašo otvorio novom pjesmom “Jel ti reka ko”, a nastavio je s najpopularnijim starijim pjesmama poput “Volim i postojim” i “Utorak”, ali i onim novijim kao “Moje zlato” i “Ako te pitaju”. Tijekom svog nastupa prisjetio se i nezaboravnog Olivera Dragojevića kojega je, kaže, poznavao kako poslovno, tako i privatno, te je otpjevao nekoliko njegovih vječnih hitova, odajući mu tako počast.

Rovinj je na nekoliko minuta, osvijetljen mobitelima brojne publike postao najsvjetlija točka, a za kraj nastupa uslijedio je veličanstveni vatromet kojeg su sugrađani i gosti gledali ne samo s glavnog trga već diljem obale.

Grašo se ovom prilikom prisjetio kako je prošlo više od pet godina od njegovog posljednjeg nastupa u Rovinju, a od publike se oprostio riječima kako se sve danas ‘fejka’, ali ovo ne može, te poručuje kako nije on taj koji je napunio Rovinj, nego je za to zaslužna publika.

Prije dugoočekivanog koncerta, mnogobrojne građane i goste zabavljali su Viecia Ruveigno na Trgu Riviera, a prethodnog je dana na toj lokaciji nastupila grupa Alma latina, dok je na glavnom rovinjskom trgu nastupila grupa Jet Moon nakon koje je na pozornicu stupio Simon Marlow praćen rovinjskim glazbenicima iz Rovinj Music Lab-a.