Accessibility icon
27.04.2022

Koncertom Mie Grozdanić započeo ovogodišnji “Glazbeni poučak”

Prvi edukativni koncert ovogodišnjeg ciklusa „Glazbeni poučak“ okupio je brojna znatiželjna lica učenika, ali i ostalih sugrađana, u rovinjskom Multimedijalnom centru.

Prva je, nakon dvogodišnje pauze, na harmonici nastupila Mia Grozdanić uz temu „Godišnja doba“, te istoimeni program kojim je predstavila djela Čajkovskog.

Upravo navedena tema proizlazi iz suradnje s eminentnim hrvatskim kompozitorom Davorom Bobićem koji joj je posvetio dva djela, od kojih je ciklus Godišnja doba praizvela sa Zagrebačkim solistima.

Inače, Grozdanić je nastupila u većini europskih zemalja, u Kini i u Australiji, i osvojila dvadesetak prvih i drugih nagrada na natjecanjima, od kojih se ističu one u Hrvatskoj i Italiji.

Ova je talentirana glazbenica izvanredne muzikalnosti ujedno i jedna od najuspješnijih mladih harmonikaških pedagoga u Hrvatskoj.

Naime, nakon što je i sama završila studij harmonike u Kragujevcu, magistrirala na Sibelius Akademiji u Helsinkiju, te trenutno završava umjetnički doktorat na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu, također predaje u GŠ Ivana Matetića-Ronjgova Pula. Učenici s kojima radi su laureati državnih i međunarodnih natjecanja, a neki od njih su svoje školovanje nastavili na renomiranim svjetskim glazbenim akademijama.

Upravo je jedna od učenica navedene škole pokazala svoje umijeće pred publikom u Rovinju. Amelie Butković, učenica drugog razreda pulske osnovne Glazbene škole „Ivana Matetića-Ronjgova“ izvela je djela Dojčinovića i Pejačevića.

„Glazbeni poučak“ nastavit će se 11. svibnja kada će na temu „Moj dragi prijatelj Sax“ nastupiti saksofonist Ivan Šugar.

Podsjećamo kako svi koncerti započinju u 18 sati, te je ulaz besplatan.

Organizatori ovog događanja jesu POU Grada Rovinja i HDGU-ogranak Pula, uz pokroviteljstvo Grada Rovinja – Rovigno, lokalne Turističke zajednice i Upravnog odjela za kulturu IŽ.

Fotogalerija