Accessibility icon
14.11.2023

Koncert zatvaranja 24. Međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae u petak u crkvi sv. Eufemije

Nakon duge sezone koja je započela još u lipnju, ovogodišnji ciklus zatvara jedan od najboljih i najdugovječnijih mješovitih zborova Hrvatske, Oratorijski zbor crkve sv. Marka iz Zagreba, ”Cantores Sancti Marci” pod ravnanjem maestra dirigenta Jurice Petra Petrača. Uz njih će kao solistica nastupiti svestrana sopranistica Marija Lešaja, a u nekoliko točaka, kao pratnja, pridružit će im se hrvatska mlada orguljašica Josipa Leko, koja je solističkim recitalom i otvorila ovogodišnji Organum u Motovunu.

Pomno odabranim repertoarom i zagarantiranom vrhunskom izvedbom, izvođači će publici podariti nezaboravnu večer velikih hitova zborske, prvenstveno a cappela glazbe, s posebnim naglaskom na hrvatsku sakralnu baštinu koja se rijetko izvodi na ovim prostorima. Osim ”klasične zapadne glazbe”, na programu se nalaze i brojna iznenađenja poput istočne ortodoksne i crnačke duhovne glazbe.
Ne propustite ovaj prekrasan događaj koji će Vas sigurno oduševiti i ponuditi toplinu za nadolazeće hladne, tmurne jesenske dane.