Accessibility icon
11.11.2020

Komunalni redari provode kontrolu pasa na javnim površinama

Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca propisana je zabrana vođenja psa na javnim površinama bez povodca, kao i obveza čipiranja psa.

Stoga su komunalni redari Grada Rovinja-Rovigno ovih dana proveli kontrolu vođenja kućnih ljubimaca javnim površinama na više lokacija unutar pješake zone i na prostoru Zlatnog rta.

Kontrolirano je ukupno 14 vlasnika pasa prilikom čega je utvrđeno da su se svi pridržavali uvjeta propisanih Odlukom, odnosno svi kontrolirani vlasnici svoje su ljubimce imali na povodcu, te su svi psi bili čipirani.

S obzirom da se prilikom kontrole utvrdilo i nepoznavanje od strane većine vlasnika lokacija na kojima se psi ne moraju voditi na povodcu, podsjetit ćemo da su to javne i zelene površine park šume Zlatni rt – Punta Corrente (livada kod gornjeg ulaza), parka na Centeneru, uvale Cuvi  (livada preko puta ulici Luigi Monti), parka Hrvatskih branitelja, zatim Monte (površina kod starog topa), kamenolom Fantazija u naselju Monfiorenzo, pineta na ulazu u naselje Cocaletto, prostor nakon igrališta iza trafostanice u naselju Gripole, pineta u ulici Put za Gumilu i livada u ulici Duranka u Rovinjskom Selu, šumica u ulici Luja Adamovića (preko puta hotela „Eden“) i livada u ulici Pietra Kandlera u naselju Sveti Vid, i to u vremenu od 06:00 do 09:00 sati ujutro i 16:00 sati do 19:00 sati uvečer.

Prilikom nadzora utvrđeno je da su svi vlasnici kućnih ljubimaca imali sa sobom pribor za čišćenje javne površine za slučaj da je njihov kućni ljubimac uneredi.

Problem ostavljanja uneređenih površina diljem grada nastaje u slučajevima kada nema svjedoka prekršaja ili prisustva redara.

Stoga pozivamo sve građane da poštuju pravila ponašanja u zajednici te počiste za svojim ljubimcima kako bi doprinijeli zaštiti opće higijene i estetskom imidžu koji naš grad zaslužuje, a time bi uvelike pomogli i vrijedim djelatnicima Komunalnog Servisa koji uredno sve to na kraju i očiste.