Accessibility icon
14.07.2020

Komunalni redari pojačali nadzor na terenu

Dolaskom sve većeg broja turista rovinjski komunalni redari provode pojačan nadzor nad javnim površinama te pridržavanju propisa prometnog i komunalnog reda. Tako je u suradnji s djelatnicima lokalne Policijske postaje i Javne vatrogasne postrojbe u zadnjem periodu kažnjeno ukupno 31 slučajeva ilegalnog kampiranja i loženja vatre na otvorenom.

Komunalni redari svakodnevno obilaze šire gradsko područje od uvale Palud do uvale Saline, a od velike su pomoći i građani koji svojim dojavama uvelike ubrzavaju i olakšavaju cjelokupni proces sankcioniranja kršitelja.

Podsjećamo kako je lani sankcionirano ukupno 88 pokušaja ilegalnog kampiranja, a svaka kazna, prema Odluci o komunalnom redu iznosi 1.500 kuna.

Osim ilegalnog kampiranja, komunalni redari su ovih dana uklonili i barijere koje je nepoznata osoba nepropisno postavila duž zelene površine u ulici Karmelo, a kažnjen je i pokušaj uzurpiranja javne površine u ulici  J. Tankovića, gdje je vlasnik ugostiteljskog objekta na gradskom zemljištu označio parking rezerviran za potrebe vlastitog obrta. Navedenom poslovnom subjektu izdana je prekršajna sankcija u iznosu od 10.000,00 kuna za pravnu osobu i 2.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi, te je istome izdan nalog da nepropisne oznake sa kolnika ukloni i javnu površinu vrati u prvobitno stanje, te je u međuvremenu obavješten i nadležni državni inspektorat.

Fotogalerija