COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
25.10.2019

Kolektivna sadnja drveća. I Grad Rovinj-Rovigno se pridružio akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”

I Grad Rovinj-Rovigno se pridružio hvalevrijednoj građanskoj inicijativi “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj – Zasadi drvo, ne budi panj” čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.
Na novouređenom parkingu Fažanske ulice posađeno je 12 stabala, u šumici kod HEP-a 10 stabala, zatim u dvorištu Osnovne talijanske škole “Bernardo Benussi” 3 stabla, dok je 2 stabla posađeno kod dvorane “Mlinovi” i iza Osnovne škole “Jurja Dobrile”.
Sadnji su se pridružili i učenici srednjih i osnovnih škola, a posađeni su lipe, kesteni, ukrasne šljive, ukrasne trešnje, čempresi te druge vrste. Lokacije na kojima se jučer sadilo drveće posjetili su gradonačelnik Marko Paliaga i pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanja Mišeta. Nažalost, nitko se od građana nije odazvao akciji.

Fotogalerija