Accessibility icon
30.12.2020

Kolektivna izložba fotografija “Baranjske impresije” u Photo Art Gallery “Batana”

Od jučerašnjeg se otvorenja u Photo Art Gallery “Batana” može pogledati nova izložba pod nazivom “Baranjske impresije”.

Radi se o kolektivnoj izložbi koja je ujedno i razmjena domaćina. Naime, članovi CVU “Batana” su tijekom veljače i ožujka ove godine izlagali u Belom Manastiru, dok sada u Rovinju gostuju članovi Foto-kino kluba “Baranja-film” Beli Manastir.

Rovinjskoj se publici predstavlja deset autora iz Baranje s ukupno 57 fotografija.

Ovom izložbom klub ujedno obilježava 40 godina postojanja. Isprva je osnovan u okviru mjesne organizacije Saveza Socijalističke omladine Hrvatske, zatim prerasta u društvenu organizaciju, a na kraju se organizira kao Udruga građana tehničke kulture.

U proteklom razdoblju u razne aktivnosti kluba uključeno je bilo oko 550 članova, dok su se priređene aktivnosti odnosile na znatno veći broj korisnika.

Klub je član Hrvatskog fotosaveza, Hrvatskog filmskog saveza od 1998. godine, a svoje ciljeve ostvaruje u svojstvu punopravne članice Zajednice tehničke kulture grada Belog Manastira.

U okviru planiranih aktivnosti svoj interes trenutno nalazi dvadesetak što mlađih, što odraslih članova u području fotografije, odnosno filma (videa).

Za sve će zainteresirane izložba biti otvorena do 30. siječnja radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 19 sati, te subotom od 11 do 13 sati. U slučaju lošeg vremena galerija će biti zatvorena.