Accessibility icon
29.10.2019

Jasen Boko: predavanje o četveromjesečnom putovanju Latinskom Amerikom

U knjižnici Srednje škole Zvane Črnje ovog je utorka, 29. listopada, splitski pisac i dramaturg, kazališni kritičar, novinar, komentator i urednik Jasen Boko rovinjskim srednjoškolcima održao multimedijalno predavanje predstavivši im svoj najnoviji putopis naslovljen „Latinskom Amerikom uzvodno: Za Che Guevarom od Patagonije do Kube“.

U 120 dana, koliko je trajalo njegovo putovanje, prešao je 50.000 kilometara prateći otiske revolucionara i pop-ikone Che Guevare. Naime, autor svoja putovanja uvijek povezuje s povijesnim činjenicama ili pak kontroverznim osobama, od Aleksandra Velikog, Marka Pola, Odiseja, a sada i Che Guevare.

U svome je jednosatnom predavanju pokušao u kratkim crtama ispričati 350 ispisanih stranica knjige izašle u svibnju. Zainteresiranim je rovinjskim srednjoškolcima tako objasnio povijesni okvir zemalja kroz koje je prošao, ali se dotaknuo i njihove ljepote, baštine i gastronomije, otkrivajući tako svakodnevicu stanovnika zemalja Latinske Amerike.

Boko se, kako navodi, ne voli smatrati turistom, već putnikom, a iz njegovih putovanja proizlazi mnogo zanimljivih priča koje su mladi slušatelji upijali s velikim zanimanjem.