Accessibility icon
15.05.2019

Izuzetan odaziv obrtnika na radionici „Pitaj inspekciju“

U utorak 14. svibnja u prostorijama Udruženja obrtnika Rovinj održana je radionica „Pitaj inspekciju“, a posječenost radionici bila je izuzetno dobra te se tražilo i mjesto više.

Gosti su bili inspektori – predavači iz Porezne inspekcije – Odjela za fiskalizaciju, odnosno Carinske inspekcije, Turističke inspekcije, Sanitarne inspekcije i Zavoda za javno zdravstvo.

Polaznicima su detaljno prezentirane novine glede novog Zakona o državnom inspektoratu, glede zakonskih obveza obrtnika u njihovoj nadležnosti te su postavljena brojna pitanja na koja su polaznici radionice dobili odgovore iz prve ruke.

 

Novi Državni inspektorat objedinio je poslove iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava.

Govoreći o budućem modelu rada istaknuto je da sustav neće biti  represivan već partner gospodarstvenicima i to kroz prevenciju i edukaciju čemu već sada, kroz održanu edukaciju, možemo i svjedočiti.

Postojati će i mogućnost otklanjanja utvrđenih nepravilnosti u određenom roku bez sankcija, ako one ne predstavljaju teži prekršaj te ako gospodarski subjekt u razdoblju od godine dana nije već počinio isti prekršaj.

Edukacije takvog tipa zasigurno će se nastaviti i dalje, pozivanjem i ostalih predstavnika inspekcija u naše Udruženje obrtnika.

Fotogalerija