Accessibility icon
26.03.2018

Izložba odabranih fotografija bataljuna “Pino Budicin”

Plemenite vrijednosti i ideje, mogu se baštini i dalje širiti jedino ako ih prenosimo na nove generacije. Uz čvrsto uvjerenje da su sloboda i borba protiv svakog totalitarizma osnova za stvaranje sretnog i razvijenog društva, odlučili smo napraviti iskorak u obilježavanju osnutka Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“ koji je dao važan doprinos u oslobađanju naših prostora u Drugom svjetskom ratu.

Osim svečanog polaganja vijenca, govora na spomen obilježju na stanciji Bembo na dan osnutka Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“ 4. travnja i svečanom prijemu tim povodom u Staroj gradskoj vijećnici, u holu gradske palače biti će otvorena izložba odabranih fotografija bataljuna, njegovih članova i narodnog heroja Pina Budicina. Na taj ćemo način, svim posjetiteljima gradske uprave te učenicima rovinjskih škola pružiti priliku da se upoznaju sa ovim temeljnim dijelom naše povijesti.

Ovogodišnja izložba fotografija uvertira je velikoj izložbi i predavanjima koje smo već sada počeli pripremati za sljedeću godinu, kada slavimo 75. obljetnicu osnutka Talijanskog bataljuna „Pino Budicin“.

Ovim putem pozivamo sve građane da počevši od 4. travnja dođu pogledati izložbu odabranih fotografija, koja će biti otvorena dva tjedna u holu gradske palače.