Accessibility icon
01.06.2022

Izložba fotografija “New York, New York!”

U petak u 21 sat u Photo Art Gallery “Batana” bit će upriličeno otvorenje fotografske izložbe umjetnice Biljane Knebl atraktivnog naslova “New York, New York!”.

Ova svestrana umjetnica bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom, ilustracijom i slikarstvom, a svoje je radove izlagala na brojnim izložbama kako u galerijama, tako i u drugim izložbenim prostorima u zemlji i inozemstvu.

Otkako se aktivnije počela baviti fotografijom 2008. godine, nedugo zatim stječe međunarodno počasno umjetničko zvanje AFIAP, a 2015. EFIAP. Naredne godine dodijeljena joj je prestižna Nagrada Tošo Dabac za iznimne uspjehe i postignuća u fotografskoj umjetnosti, a 2018. godine Međunarodna federacija fotografskih umjetnosti dodjeljuje joj međunarodno počasno zvanje  EFIAP/bronze.

U mladosti je živjela nekoliko godina u SAD-u, kasnije u Indoneziji, a proputovala je i veći dio Europe, pa su iskustva i doživljaji s tih putovanja i boravaka u drugim sredinama svakako imali utjecaj na njezin kreativni izričaj.

“Biljana Knebl doživljava New York na svoj poseban, intimniji način, pa ga tako i fotografira. Pronalazeći u njemu ono utišano, nepoznato i skriveno ili sagledavajući ono poznato iz drugoga rakursa. Fotografira ga iz ne-turističkih i nepompoznih vizura, bilježeći detalje i prizore običnoga života ulice (…) Tako uz ono poznato, turistički blještavo i poslovno užurbano lice velegrada postavlja i jedno njegovo drugačije lice: tiše, opuštenije i smirenije, na kojem vatromet svjetla i boja prelazi u refleksiju, kontra-svjetlo i maglene sfumature”, piše u svom predgovoru kustosica Višnja Slavica Gabout.

Fotografije će u Galeriji “Batana” biti izložene do konca lipnja.

 

Fotogalerija