Accessibility icon
02.02.2018

Izgradnja područnog vrtića u Rovinjskom Selu

U rovinjske se vrtiće kontinuirano ulaže – kako u uređenje postojećih tako i u izgradnju novih. U posljednjih nekoliko godina izvele su se značajne investicije, uređeni su novi prostori na Lamanovi, proširen je i obnovljen vrtić na Lamanovi, a uskoro krećemo u izgradnju novog vrtića u Rovinjskom Selu, vrijednog više od 9 milijuna kuna.

Izgradnja područnog vrtića u Rovinjskom Selu podrazumijeva objekt za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i dvoranom za više namjena. 

Planiranim zahvatom izgradit će se nova građevina Područnog vrtića u Rovinjskom Selu predškolske ustanove Dječjeg vrtića i jaslica Neven.

Na gornjoj etaži vrtića planira se prostor za jasličku skupinu,  prostor ravnatelja i odgojno-obrazovnih djelatnika, a na donjoj etaži se nalaze dvije vrtićke skupine, distributivna kuhinja i dvorana za više namjena.

Jeste li znali da se u prosjeku 75% cijene smještaja djece u vrtić odnosno jaslice financira iz gradskog proračuna? Drugim riječima, roditelji plaćaju samo 25% od onoga koliko realno košta boravak njihovog djeteta u predškolskoj ustanovi.

Grad, kao osnivač, osigurava u potpunosti sve rashode predškolskog programa (zaposlenih, materijalnih troškova, usluga i drugo), dok se Iz participacije roditelja podmiruju režijski troškovi i troškovi prehrane.

Znamo da je boravak djece u dječjem vrtiću odavno prestalo biti tek puko čuvanje. Uz brigu za dijete i zadovoljenje njegovih osnovnih bioloških potreba, dječji vrtić mora biti okruženje koje će poticati njegov fizički, emocionalni i socijalni razvoj.

Prostori u kojima borave djeca u rovinjskim vrtićima su uređeni, opremljeni potrebnom opremom i didaktikom, obroci su kvalitetni i kontrolirani, prehrana se prilagođava djeci sa posebnim prehrambenim potrebama te se omogućava integracija djece s teškoćama u razvoju koja podrazumijeva i uključivanje pomagača u grupi – što je još uvijek nažalost rijetkost na našim prostorima – i niz aktivnosti prilagođene djeci.

Ulaganje u odgoj i obrazovanje jest ulaganje u sigurnu i svjetlu budućnost naše zajednice, stoga će ono i dalje biti prioritet Grada Rovinja – Rovigno.

Fotogalerija