Accessibility icon
18.09.2020

Izdana građevinska dozvola za projekt novog autobusnog kolodvora

Ovih je dana postignut još jedan novi korak u realizaciji projekta novog autobusnog kolodvora. Naime, Komunalnom Servisu d.o.o., koji je nositelj projekta, prošli je tjedan izdana građevinska dozvola koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada. Dozvola se odnosi na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.

Navedeni je projekt planiran kako bi se poboljšala protočnost prometa u strogom centru grada tako da se ono oslobodi od svakodnevnog prometovanja autobusima. Time bi se ujedno i izbjegle velike gužve koje se stvaraju na Trgu na Lokvi naročito tijekom ljetnih mjeseci.

U sklopu projekta novog kolodvora koncept zaustavljanja transfernih i lokalnih linija u prizemlju zamišljen je na način da turistički ili lokalni autobus koji samo iskrcava putnike nastavlja vožnju bez dužeg zaustavljanja radi veće sigurnosti pješaka u krugu stajališta.

U suterenu je planirana podzemna garaža kapaciteta 124 mjesta za parkiranje osobnih vozila, s dodatne tri punionice za električna vozila.

Novim autobusnim kolodvorom Grad će uz prometno rasterećenje dobiti i lakšu prometnu komunikaciju obzirom da je sadašnja lokacija neadekvatna.

Fotogalerija