Accessibility icon
14.05.2018

Posjeta Down centru u Puli

U subotu 5. svibnja učenici 3. i 4. razreda Talijanske srednje škole Rovinj, usmjerenje Fizioterapeutski tehničar, posjetili su Down Centar u Puli, nakon neformalnog susreta u Rovinju na inicijativu profesorice Barbare Kercan. Učenike su pratili ravnateljica Ines Venier te profesorice Gracijela Benčić i Sandra Soffici.

Ovaj centar je jedina specijalizirana ustanova za rehabilitaciju osoba sa Downovim sindromom na području čitave Hrvatske. Stručne figure koje djeluju u centru su fizioterapeuti, profesionalni terapeuti, logopedi, doktori i psiholozi. Ova multidisciplinska ekipa radi na društvenoj, školskoj i poslovnoj integraciji djece sa Downovim sindromom budući postoje brojne predrasude prema različitosti i invaliditetu. Baš u tom kontekstu je organiziran naš posjet prilikom kojeg su se učenici približili tematici različitosti, invaliditeta i Down sindroma, te su vidjevši kako fizioterapeuti rade shvatili važnost svojeg budućeg zanimanja.

Povijesni susret kako su ga nazvale ravnateljice Butorac i Venier organiziran je s namjerom da se sagrade temelji za buduću suradnju centra i škole, dajući mogućnost svim učesnicima da se obogate novim iskustvima te pobjede predrasude i otvare vrata raznolikosti.

Fotogalerija