Accessibility icon
11.02.2020

Srednjoškolci Talijanske srednje škole obilježili Svjetski dan čitanja naglas čitajući bajke osnovnoškolcima

U okviru kampanje “Čitaj mi!”, prve nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci, a povodom Svjetskog dana čitanja naglas,  rovinjski su srednjoškolci naglas čitali bajke učenicima nižih razreda rovinjske Talijanske osnovne škole “Bernardo Benussi”.

Učenike je pripremala nastavnica hrvatskoga jezika Nataša Paćelat, a aktivnost je provedena u  suradnji sa  školskom knjižničarkom Adrianom Ive. Riječ je o aktivnosti koja je omogućila suradnju dviju rovinjskih talijanskih škola, srednje i osnovne.

Srednjoškolci prvih razreda dvaput su posjetili osnovnoškolce te im čitali bajke. Bilo je to iskustvo koje su ocijenili kao vrlo pozitivno i poučno, osim učenja hrvatskoga jezika, aktivnost im je pružila i iskustvo rada s djecom. Osim čitanja, srednjoškolci su pripremili i održali radionicu “Pričanje bajke i izrada slikovnice”.

Nakon radionice osnovnoškolci su predstavili svoje slikovnice i poželjeli novo zajedničko druženje, a o uspješnosti i potrebi ovakvih susreta najbolje govore dojmovi mališana.

 

“Meni se najviše svidjelo kad smo napravili bajku.

Naučila sam da mogu i ja napraviti bajku.” (Učenica 1)

 

“Meni se najviše sviđalo što smo imali goste.

Naučila sam koristiti maštu.”(Učenica 2)

 

“Meni se sve sviđalo.

Naučio sam pričati priču.” (Učenik 3)

Fotogalerija