Accessibility icon
09.12.2020

Rovinj-Rovigno pogodila obilna kiša

Obilna kiša koja je tijekom čitavog jučerašnjeg dana i noći diljem Istre uzrokovala odrone i poplave nije poštedjela niti naš grad u kojem je prema podacima DHMZ-a zabilježeno 109mm oborina.

Poplave su onesposobile i prometnice, naročito u predjelima Kokaletovice i Porton Biondija, a stradala su i poljoprivredna zemljišta.

U saniranju šteta promptno su reagirale sve dežurne službe, naročito Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno i Odvodnja d.o.o. koje su čitavu noć provele u intervencijama a s njima je na terenu bio i gradonačelnik Marko Paliaga.

„Situacija se polako smiruje, ali daleko je od zadovoljavajućeg. Nažalost, količina oborina koja je pala sinoć je bila izuzetno velika te se spustivši se iz kampanja prema gradu načinila brojne štete koje se još uvijek sagledavaju. Vjerujem da ćemo uspjeti jedan dio i sanirati, osobito štete koje se odnose na prometnice i kuće. Situaciju trenutno, zahvaljujući službama, držimo pod kontrolom te se nadam i želim svima da nešto sunčanije i bolje vrijeme u narednim danima“, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga koji se svim dežurnim službama zahvalio putem društvenih mreža.