COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
22.10.2019

Održana šesta ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

U utorak, 22. listopada, održala se šesta ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća grada Rovinja-Rovigno.
Na dnevnom redu našlo se ukupno 17 točki, dok su na aktualnom satu postavljena brojna vijećnička pitanja.
Vijećnike je tako zanimalo stanje radova na izgradnji sustava kanalizacije i vrtića u Rovinjskom Selu. Direktor Odvodnje, Ognjen Pulić, rekao je kako se iza 16. rujna nastavilo sa radovima na preostalih 700 metara, dok je 1000 metara već okončano prethodnom fazom izgradnje. Trenutačno se radi na devet lokacija te bi radovi trebali biti okončani već do kraja studenog, dakle prije roka koji ističe krajem godine.
Što se tiče vrtića u Rovinjskom Selu, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju, Tanja Mišeta, objasnila je kako radovi napreduju sukladno planu, te kako bi trebali biti gotovi do konca ožujka. Početkom sljedeće godine trebala bi krenuti provedba nabave za interijere te bi, nakon ishodovanja uporabne dozvole, vrtić mogao krenuti s radom u rujnu.

Vijećnike je također zanimalo i da li je u planu, nakon Doma Kulture u Rovinjskom Selu, i uređenje Trga
Matka Laginje. Gradonačelnik Marko Paliaga odgovorio je kako bi se najkasnije početkom iduće godine moglo krenuti u projektiranje Trga, koje predstavlja prepoznatljivi pečat za to naselje te samim time zahtjeva i dobro promišljen projekt uređenja.
Što se tiče Doma Kulture, projekt obnove obuhvaća ponajprije sanaciju krovišta, kojoj slijedi unutarnje uređenje, dok će okućnica oko Doma biti dovršena paralelno uz dovršetak radova na kanalizaciji.
Na sjednici su vijećnici prihvatili Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Rovinja za razdoblje siječanj-lipanj 2019. godine, te Prijedlog Drugih izmjena i dopuna Proračuna Grada, Programa rada gradonačelnika i gradske uprave, Programa građenja komunalne infrastrukture i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.
Na dnevnom su se redu našli i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o uvjetima i načinu sufinanciranja obnove pročelja i krovova građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada na području Poduzetničke zone “Gripole-Spinè”.

Fotogalerija