Accessibility icon
26.03.2018

Održan sastanak s Ministrom turizma

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine u hotelu Lone u Rovinju održan je sastanak s Ministrom turizma na temu Pripreme turističke 2018. godine te razmjene razmišljanja o ostvarenim turističkim rezultatima 2017. godine.

Na sastanku su uz gradonačelnika Grada Rovinja-Rovigno sudjelovali dužnosnici i visoki predstavnici ostalih naših ministarstava, državnih javnih poduzeća i uprava, agencija, zajednica, udruženja  i udruga koje su posredno ili neposredno uključene u tijek, sigurnost i uspjeh svake turističke sezone.

Osnovni cilj sastanka je bio zajednički sagledati do sada učinjeno u pripremi turističke 2018. godine. Na sastanku se raspravljalo o prijedlozima i mogućnostima poboljšanja ali i otklanjanja postojećih poteškoća te doprinosu za još uspješniji nastavak ove turističke godine.

 „Tijekom svih ovih godina, na pripremama buduće turističke sezone mi smo započinjali već po isteku tekuće. Otvoreno i izravno poticali smo  građane, obrtnike i gospodarstvenike na suradnju  argumentirano ističući vrijednost zaštite kulturne i prirodne baštine uz istodobnu potrebu i nužnost daljnjeg razvoja. Rovinj je fokusiran na kvalitetu, na inovativnost, na širenje turističke ponude. Ulaže se u kampove, gradi se drugi hotel s pet zvjezdica, intenzivno se ulaže u gradske plaže, a  strateški nam je cilj dugoročno ulaganje u infrastrukturu za golf, sportski  i zdravstveni turizam koji će nam, vjerujem, dugoročno osigurati produženje turističke sezone.” – istaknuo je gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga, dipl.oec.