Accessibility icon
08.07.2021

Održan prijem za europsku prvakinju Teu Peteh

U Gradskoj je upravi danas organiziran prijem za mladu sugrađanku Teu Peteh koja je koncem prošlog tjedna osvojila titulu europske prvakinje klase Laser radial u konkurenciji do 17 godina.

Mlada Rovinjka, inače članica Jedriličarskog kluba Uljanik iz Pule, ostvarila je uspjeh mlade karijere na Europskom juniorskom prvenstvu laser radiala održanom u splitskom akvatoriju, u organizaciji Marine Kaštela. Osvojila je ukupno 8. mjesto u konkurenciji 72 jedriličarke te prvo mjesto u konkurenciji jedriličarki do 17 godina. Krajem mjeseca je očekuje svjetsko prvenstvo na jezeru Garda. Jedrenjem se počela baviti prije devet godina, a najbolje rezultate imala je u optimistu gdje je u kategoriji djevojčica do 12 godina bila viceprvakinja Hrvatske, dok u laseru jedri od 2018.godine.

Tei je na iznimnom uspjehu čestitao gradonačelnik Marko Paliaga koji joj je tom prigodom uručio buket, značku Grada te novčanu nagradu koju Grad dodjeljuje pobjednicima europskih sportskih natjecanja. Prijemu je prisustvovao i tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin.