Accessibility icon
13.09.2021

Održan prijem uspješnih rovinjskih sportaša

U sklopu obilježavanja Dana Grada i blagdana Svete Eufemije, danas je u Multimedijalnom centru održan prijem za sportaše koji su postigli vrhunske sportske rezultate na ovogodišnjim državnim natjecanjima.

Sportaše je u ime Grada pozdravio zamjenik gradonačelnika David Modrušan, a prijmu su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, te tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno Roberto Krevatin.

Nagrađeni su tako Noemi Mendiković iz Konjičkog kluba „Sveta Eufemija“ koja je u srpnju na Državnom prvenstvu u dresurnom jahanju održanom u Osijeku pobijedila u kategoriji osoba sa invaliditetom i postala Državna Prvakinja u Paradresuri, te njena trenerica Suzana Haber koja je ujedno osvojila i brončanu medalju u najtežoj kategoriji seniora.

Zatim, Boris Mišković i Marko Opšivač iz Kickboxing kluba „Budokai“, koji su osvojili titulu državnih prvaka u disciplini full contact za seniore: Marko u kategoriji do 75kg, a Boris u +91 kg na prvenstvu održanom u Lovreću pokraj Splita u srpnju, te njihov trener Pero Mišković.

Matija Mužina iz Plivačkog kluba „Delfin“ osvojio je šest medalja na prvenstvu Hrvatske održanom u kolovozu u Zagrebu od kojih pet zlatnog sjaja u pojedinačnoj konkurenciju. Zlata je osvojio među seniorima i mlađim seniorima  na 100 i 200 metara prsno te na 50 prsno za mlađe seniore, dok je na 50 prsno osvojio seniorsku broncu.

Na istom je prvenstvu, rovinjski plivač Manuel Herak osvojio srebrnu medalju na 200metara leptir u kategoriji juniora.

Nagrađena je i štafeta PK „Delfin“ sastavljena od Matije Mužina, Manuela Heraka, Dina Crnkovića  i Tonija Crnkovića koja je osvojila broncu na 4 x 100 mješovito u apsolutnoj kategoriji.

Modrušan je uspješnim rovinjcima čestitao na postignutim rezultatima te napomenuo kako su svojim primjerom motivacija i njihovim ostalim vršnjacima, te dokaz kako se rad i upornost u konačnici uvijek isplate. Također, istaknuo je kako je Grad Rovinj-Rovigno ponosan na njihova postignuća te će ih nastaviti podržati i u njihovom daljnjem putu.

U tom se smislu dotaknuo i bitnih ulaganja kojima Grad gradi i unapređuje sportsku infrastrukturu kako bi im osigurao što kvalitetnije uvjete treniranja. Podsjetio je i da će plivače naročito razveseliti to što izgradnja novog natkrivenog bazena teče predviđenim tempom čime će im se osigurati adekvatni uvjeti za održavanje treninga tijekom zimskih mjeseci.

Naime, koncem prošle godine, investicijom od oko 60 milijuna kuna, započela je izgradnja gradskog natkrivenog bazenskog kompleksa u sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat”.

Na mjestu bivše zgrade fizioterapije se trenutno gradi bazen veličine 33,33 x 25 m, te terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m, kao i dvorana za vježbanje i elektroterapiju.