Accessibility icon
28.05.2020

Izgradnja područnog vrtića u Rovinjskom Selu biti će okončana sredinom lipnja

Projekt izgradnje nove zgrade područnog vrtića u Rovinjskom Selu bliži se kraju. Radovi bi trebali biti gotovi do sredine lipnja, nakon čega će se nastaviti s uređenjem vanjskih zelenih površina i dječjeg igrališta. Trenutno je u pripremi natječaj za nabavu opreme interijera.

Nakon opremanja i ishođenja potrebnih dozvola za rad vrtić će otvoriti svoja vrata i biti spreman za prihvat djece.

Riječ je o investiciji vrijednoj preko 11 milijuna kuna, a podrazumijeva izgradnju objekta za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i dvoranom za više namjena. Upravo zahvaljujući tom projektu, Rovinjsko Selo će po prvi put dobiti jasličku skupinu čime će se uvelike roditeljima olakšati izvršavanje svakodnevnih obaveza obzirom da neće više djecu morati voziti u jaslice do Rovinja-Rovigno.

Ukupna tlocrtna površina planirane građevine iznosi 533 m2, a građevinska bruto površina iznosi  703 m2, dok korisna površina zgrade iznosi 652,4 m2. Pristup u dvoranu je planiran iz vrtićkog dijela, sa posebnim ulazom za upotrebu dvorane vanjskih korisnika u poslije podnevnim satima.

Od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Gradu Rovinju-Rovigno odobrena su sredstva u visini od milijun kuna za troškove izgradnje novog vrtića.

Ovo je još samo jedna u nizu značajnih investicija Grada Rovinja-Rovigno u predškolske ustanove, u čije se objekte kontinuirano ulaže kako bi se osiguravao visok standard postojećih kapaciteta, kao i u stvaranje novih kako bi se osigurao dovoljan broj za prihvat sve djece predškolske dobi s područja Grada.

Fotogalerija