COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
09.10.2019

Gradonačelnik posjetio Osnovne škole u sklopu Dječjeg tjedna

Povodom Dječjeg tjedna, koji se diljem Hrvatske obilježava od 7. do 13. listopada, gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je sa svojim suradnicima rovinjske vrtiće i osnovne škole.
U ponedjeljak, 7. listopada, predstavnici Grada posjetili su OŠ “Jurja Dobrile”. Tom je prilikom gradonačelnik obišao novouređenu informatičku učionicu koja je u potpunosti opremljena i uređena po najvišim standardima te se obavezna nastava informatike odvija u poticajnom okruženju i uvjetima.
U srijedu, 9. listopada, gradonačelnik je u jutarnjim satima sa suradnicima posjetio i Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ te Osnovnu talijansku školu „Bernardo Benussi“, dok je u četvrtak, 10. listopada dogradonačelnik Marino Budicin posjetio učenike područne škole Jurja Dobrile u Rovinjskom Selu.
Školama je gradonačelnik uručio knjige i slatkiše za djecu. Učenici su priredili kratki program za goste. Gradonačelnik se zahvalio učenicima na lijepom i veselom susretu.
U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem, od 9. do 11.listopada, organizirane su u prijepodnevnim satima kazališne predstave i projekcije animiranih filmova primjerene dobnim uzrastima za djecu predškolske dobi i učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola. Ukupno će oko 1300 djece matičnih i područnih škola i vrtića biti obuhvaćeno ovim programima.
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca”, a Grad Rovinj, zajedno sa obrazovnim ustanovama, se već uobičajeno uključuje u obilježavanje istog raznim aktivnostima za djecu.

Fotogalerija