Accessibility icon
25.08.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga primio je predstavnike Bošnjačke nacionalne manjine

Gradonačelnik Rovinja-Rovigno Marko Paliaga sastao se danas u Gradskoj upravi predstavnike Bošnjačke nacionalne manjine, odnosno predsjednika županijskog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Muhameda Muratagića, potpredsjednika rovinjskog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Benjamina Čolića, te člana Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Ishaka Hodžića.

Predstavnici Bošnjačke manjine pohvalili su dosadašnju suradnju s Gradom Rovinjem-Rovigno, te naročito izuzetno pozitivno ozračje suživota većinskog stanovništva s pripadnicima Bošnjačke, ali i ostalih manjina.

«Namjera nam je nastaviti njegovati odnose s Bošnjacima koji žive u našem gradu i u Istri te ćemo stoga i dalje podupirati projekte od zajedničkog interesa» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

«Naš je Grad primjer dobre prakse kad je riječ o uvažavanju i poštivanju prava i jačanju uloge nacionalnih manjina koje su prisutne na našem području, te ćemo se potruditi da ubuduće tako i ostane. I dalje ćemo ostati na raspolaganju za dijalog, partnerski odnos i zajedničke aktivnosti koje razvijamo u suradnji s predstavnicima Vijeća nacionalnih manjina koja djeluju u našem gradu», istaknuo je gradonačelnik.