Accessibility icon
16.03.2018

Završena treća Fotopriča iz Rovinja

U organizaciji ISFAV-a – Instituta za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove i rovinjskog Centra vizualnih umjetnosti Batana po treći put je realiziran natječaj za foto-amatere pod nazivom «Fotopriča iz Rovinja». U četvrtak 15.  listopada u Batani, u nazočnosti Marina Budicina, člana prosudbene komisije,  Marca Zage iz ISFAV-a, Giorgija Pellizzarija i Ermana Bančića, tajnika Batane i člana žirija, te sudionika natječaja i ljubitelja fotografije proglašeni su i nagrađeni pobjednici ovog izdanja foto-priče.

Natječaj je organiziran u dvije sekcije- fotografija i audiovideo zapis. Radove je dostavilo 30 foto-amatera i snimatelja videa.

U kategoriji «fotografija» prvo mjesto pripalo je Mariju Radakoviću za ciklus «Moj Rovinj», druga nagrada  otišla je u ruke Ermana Bančića za fotografije rovinjskih ulica, a treća za «Ljubav i tradiciju» Elisi Longhitono i Paoli Andrei Sqaruse. Istaknuti su radovi Flavije Paliaga i Darka Trojanovića.

U snimanju audiovideo zapisa najuspješniji je bio trojac Mattia Comberlato, Alessandro Jacumin i Matteo Travisan za  video uradak snimljen u crkvi svete Eufemije. Druga nagrada pripala je roniocima KPA Rovinj za snimak postavljanja kipa svete Eufemije u rovinjski akvatorij, dok je treća za popularizaciju vaterpola pripala Alanu Formentiniju i Giuliju Grespaniju.

Fotopriča iz Rovinja tradicionalno se organizira pod pokroviteljstvom Grada, TZ i Maistre koja je pobjednike nagradila sa po dva noćenja u hotelu Istra na Otoku sv. Andrija.

Posebno je nagrađena  najmlađa sudionica natječaja Flavia Paliaga kojoj je organizator darova foto-torbu.

Kako je  u svom obraćanju rekao dogradonačelnik Marino Budicin, cilj ovog natječaja je da foto-amateri kroz objektive svojih aparata otkrivaju ljepote svoga grada i  stvaraju svoje foto-priče o njemu. Stoga su organizatori već najavili i četvrti natječaj Fotopriče o Rovinju za 2018. godinu.

Fotogalerija