Accessibility icon
01.06.2023

Istog Duško Žorž izlaže u Photo Art Gallery “Batana”

“Šetam, gledam, snimam” naziv je samostalne izložbe čije će otvorenje biti upriličeno u subotu, 3. lipnja, s početkom u 20 sati u Photo Art Gallery “Batana”.

Autor ove izložbe, Istog Duško Žorž, profesionalni je riječki fotograf koji djeluje već više od šest desetljeća.

Treba gledati, vidjeti i osjetiti tlo po kojem se hoda, osjetiti ljude oko sebe, osjetiti mirise grada…”, govori autor o “receptu” za dobru fotografiju.

Naime, svakodnevnom šetnjom svojom rodnom Rijekom, Istog Duško bilježi što mu istrenirano fotografsko oko uoči. Najčešće odabire ono što bi drugi smatrali nevažnim ili pak banalnim, ali uz njegov dar zapažanja i precizno gledanje, njegove su šetnje uvijek pune otkrića.

U svom predgovoru, kustosica izložbe, Višnja Slavica Gabout, navodi neke od motiva koje će posjetitelji imati priliku vidjeti na ovoj izložbi, a to su topografija grada, geometrija nebodera, detalji s fasada i pločnika, ulične scene i ljudi na križanjima, igra sjena na stepeništu, nebo iznad grada i još mnogo drugih.

Izložbu “Šetam, gledam, snimam” zainteresirani mogu pogledati i nakon otvorenja, sve do konca lipnja u radno vrijeme Galerije.

 

Fotogalerija