Accessibility icon
13.04.2018

Inicijativa „Povratak u školu“ predstavljena učenicima Talijanske srednje škole u Rovinju

U ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine u svoju se školsku klupu vratila bivša učenica Katja Modrić Škrabalo kako bi učenicima Talijanske srednje škole – Scuola media superiore italiana u Rovinju predstavila svoj rad u okviru Europske unije.

„Povratak u školu“(“Back to School”) paneuropska je inicijativa u okviru koje se dužnosnicima Europske unije nudi mogućnost  povratka u svoje nekadašnje škole u rodnom gradu. Time „Povratak u školu“ daje priliku mladim ljudima da se izbliza upoznaju s europskim projektom, a nekadašnji učenici na jedan dan postaju lice Europe u svojim bivšim školama.

Katja Modrić Škrabalo, bivša učenica naše Škole, učenicima trećih i četvrtih razreda održala je predavanje o Europskoj uniji i mogućnostima koje pruža mladima, ali im i ispričala ponešto o svom putu do europskih institucija.Učenici su ovim predavanjem imali mogućnost dobiti korisne informacije o načinu studiranja u inozemstvu i o Europskoj uniji.

Svojim je „Povratkom u školu“ Katja Modrić Škrabalo vlastitim primjerom još jednom potvrdila kako je put do uspjeha tj. Bruxellesa moguć i ostvariv za svakoga.

Fotogalerija