Accessibility icon
17.04.2020

Hvalevrijedna inicijativa rovinjskog ugostitelja

Na inicijativu rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog, ujedno i predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, u Rovinju-Rovigno je pokrenuta akcija kuhanja za najpotrebitije sugrađane.

Akcija je krenula danas, u suradnji s Crvenim križem Rovinj-Rovigno, kako bi se sve moglo odviti prema propisima i naputcima državnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite na način da se obroci isporučuju beskontaktnim putem obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19. Naime, ugostitelj Stanislav Briškoski je u svom restoranu pripremio četrdesetak ukusnih obroka koji su zatim najpotrebitijim građanima podijeljeni uz pomoć članova Crvenog križa Rovinj-Rovigno.

No, kako ovaj hvalevrijedan primjer solidarnosti ne bi ostao samo na Rovinju-Rovigno, Briškoski je otišao korak dalje, te je predložio i ostalim kolegama na razini Obrtničke komore Istarske Županije da isto učine i u svojim gradovima. Ideja je prihvaćena s oduševljenjem pa će tako zaživjeti u svim gradovima koji imaju predstavnika ceha ugostitelja, koji će u narednim danima kontaktirati lokalna društva Crvenog križa, a nastojati će potaknuti i ostale ugostitelje da se priključe. Svi zainteresirani ugostitelji mogu se javiti u Udruženje obrtnika ili Obrtničku komoru u svojim gradovima.

Na taj način, objasnio je predsjednik Ceha ugostitelja Istre, odlučili su doprinijeti zajednici, a pogotovo najranjivijoj skupini građana čineći ono što najviše vole – a to je kuhanje. Osim za njih, tople će obroke kuhati i za službe koje su na prvoj crti obrane protiv koronavirusa.

Nadamo se, da će se inicijativi odazvati što veći broj ugostitelja kako bi svojim djelom pomogli građanima u nevolji, jer i mali čin može nekome donijeti veliku sreću.

Fotogalerija