Accessibility icon
25.03.2020

Hrvatska obrtnička komora oslobodila sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa

Udruženje obrtnika Rovinj-Rovigno objavilo je obavijest svim članovima da od 1. travnja kreće mjera Hrvatske obrtničke komore za pomoć obrtnicima za vrijeme trajanja krize uzrokovane COVIDom-19.

Naime, Upravni odbor HOK-a donio je Odluku kojom traži Skupštinu da oslobodi sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa u naredna tri mjeseca počevši od 1. travnja 2020. godine.

Predsjednik Komore Dragutin Ranogajec izjavio je kako smatra da isključivo otpis svih javnih davanja može pomoći obrtnicima u prevladavanju ove krize, što Hrvatska obrtnička komora pokazuje svojim primjerom oslobađajući sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa.

Vodeći računa i o razvoju situacije i sve većoj ugroženosti svih obrta u svim sektorima, iz HOK-a traže otpis obveza za javna davanja umjesto odgode, jer smatraju kako odgoda neće zaustaviti otpuštanje radnika ni zatvaranje obrta.

Iz Udruženja obrtnika Rovinj-Rovigno također ističu kako su u vrijeme ove krize na raspolaganju obrtnicima s područja Grada za sva pitanja i informacije na tel:  099/2982956   ili putem e-maila: uo.rovinj@hok.hr.

Fotogalerija