COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
12.12.2019

Grand Finale Startup akademije u Rovinju

Ovogodišnja, druga po redu, Startup akademija svoje je Grand finale održala upravo u Rovinju, gradu iz kojega je i krenula. U Multimedijalnom je centru tako ove srijede, 11. prosinca, od 19 poduzetničkih ideja odabrana ona pobjednička, projekt Green Touch umaškog tima.

Ovaj je tim u 2 i pol minute prezentacije pridobio peteročlani žiri, u čijem je sastavu bio i Rovinjac Marinko Rade, ravnatelj Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “prim. dr. Martin Horvat”.

Pobjednička je ideja osvojila 20.000 kuna, a navedeni je iznos osigurala Istarska razvojna agencija koja ove godine obilježava svoju 20. godišnjicu. Drugo je mjesto pripalo ideji “El Medico”, dok je na trećem mjestu Senzaonica.

“Usprkos današnjim izazovnim vremenima dokazali ste kako se upornim radom, kvalitetom i inovativnošću mogu nadići prepreke i dati značajan doprinos stvaranju uspješnijeg okruženja. Poduzetništvo, osim što omogućava samozapošljavanje i zapošljavanje, također nadopunjuje turističku ponudu unikatnim proizvodima i originalnim uslugama. Upravo zato, Grad Rovinj-Rovigno potiče poduzetnike u realizaciji vlastitih ideja i inicijativa. Već duži niz godina osiguravamo značajna sredstva za provedbu raznih programa i mjera koje se odnose na poticanje razvoja gospodarstva i poduzetništva, a osim toga, stavili smo na raspolaganje i prostor za Coworking koji je ove godine i dobitnik međunarodne nagrade Coworker Members’ Choice Award prema ocjenama samih korisnika, kao i poduzetnički inkubator”, prepunoj se dvorani obratio rovinjski dogradonačelnik Kristijan Damijanić zaželjevši svima puno uspjeha.

Startup akademija ove je godine održana u 9 gradova, te je okupila 316 sudionika i 60 predavača. U finalu akademije prisustvovali su poduzetnici, investitori, gradonačelnici, predstavnici obrazovnih i potpornih institucija, organizacije, udruge i mnogi drugi.

Fotogalerija