Accessibility icon
02.08.2022

Gradu Rovinj-Rovigno dodijeljeno 730.000 kuna za zamjenu umjetne trave na «Valbruni»

Zamjenik gradonačelnika David Modrušan potpisao je jučer u Zagrebu ugovor kojim je Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini Gradu Rovinj-Rovigno dodijelilo sredstva za sufinanciranje provedbe projekta sanacije i zamjene umjetne trave na nogometnom igralištu br. 2 rovinjskog stadiona „Valbruna“.

Ministarstvo turizma i sporta će ovaj projekt sufinancirati iznosom od 730.000 kuna, a riječ je o projektu pomoću kojeg će se poboljšati postojeći uvjeti za trening rovinjskih sportaša.

Podsjećamo kako Grad Rovinj-Rovigno godišnje u prosjeku izdvaja oko 9.000.000 kuna za javne potrebe u sportu te djelovanje Sportske zajednice i sufinanciranje TD Valbruna sport, kako bi svim sportskim klubovima i udrugama osigurali što bolje uvjete djelovanja.

Trenutno je u tijeku niz projekta izgradnje i unapređenja sportske infrastrukture od kojih najveću investiciju predstavlja dakako izgradnja bazenskog kompleksa, kao i izgradnja streljane na području Turnine.