14.03.2019

Gradski vijećnici u obilasku dograđene zgrade Doma za starije i nemoćne osobe „Domenico Pergolis“

U četvrtak 14. ožujka 2019. godine gradskim je vijećnicima organiziran obilazak dograđene zgrade Doma za starije i nemoćne osobe „Domenico Pergolis“. Vijećnici su uz pratnju gradonačelnika dr.sc. Marka Paliage dipl.oec. i njegovih suradnika obišli sve prostorije za čije je opremanje u tijeku postupak Javne nabave.

Obilazak je vodila ravnateljica Doma Kristina Laginja koja je vijećnicima predstavila nove smještajne kapacitete koje je rovinjski dom dogradnjom dobio, odnosno: suteren za 24 osobe – korisnike dnevnog boravka, prizemlje za 12 osoba – pokretne korisnike (stalne korisnike), I. kat za 17 osoba – nepokretne korisnike (stalne korisnike) te II. kat za 12 osoba – korisnike s Alzheimerovom demencijom (stalne korisnike)

U sklopu Dnevnog centra predviđen je prostor za dnevni boravak korisnika s mogućnošću da se isti poveže sa prostorom polivalentne dvorane, dva prostora za dnevni odmor, garderoba i sanitarni čvor, prostor savjetovališta, čajna kuhinja i spremište.

Odjel za korisnike u prizemlju raspolagati će sa 12 smještajnih jedinica, i to: osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom i jednim dvokrevetnim apartmanom.

Svaka soba ima zasebnu kupaonicu. Pored navedenog u sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike sa čajnom kuhinjom, prostor za radnu terapiju, soba socijalnog radnika, spremišta.

Na odjelu za nepokretne korisnike projektirano je osam dvokrevetnih soba i jedna jednokrevetna soba. Svaka soba ima kupaonicu, a u sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike, soba medicinske sestre sa WC-om za osoblje, čajna kuhinja, odjelna kupaona s ležećom kadom, spremišta.

Odjel za korisnike s Alzheimerovom i drugim demencijama raspolagat će s osam jednokrevetnih soba, jednom dvokrevetnom sobom i jednim dvokrevetnim apartmanom.

U sklopu ovog odjela organizirani su sljedeći prostori: dnevni boravak za korisnike, čajna kuhinja, prostor za radnu terapiju, prostor za fizikalnu terapiju, soba medicinske sestre sa WC-om za osoblje, spremišta.

Obzirom na namjenu, građevina je u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću te je predviđeno izvesti sve potrebne elemente pristupačnosti (ulaz, komunikacije, kupaonica, WC, šalter, soba, čajna kuhinja i dr.)

Ukupna netto površina dograđene građevine iznosi 2.070,16 m2.

Procijenjena sredstva za realizaciju dogradnje Doma za starije i nemoćne osobe u Rovinju iznose 30.000.000,00 kn koja uključuju građevinske radove, opremanje, projektantski nadzor i stručni nadzor.

Cjelokupna investicija financira se na način da su Grad Rovinj-Rovigno i Istarska županija osigurali svaki po 50% potrebnih sredstava.