COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
28.11.2019

Gradonačelnik uručio priznanje Studiju Tumpić/Prenc

U Gradskoj palači je danas, 28. studenog, upriličen prijem za predstavnike međunarodno nagrađivanog Studija za dizajn Tumpić/Prenc. Anselma Tumpića, Saru Prenc Opačić i Antona Licula Grka su tako primili gradonačelnik Marko Paliaga i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, javnu nabavu i EU Fondove, Martina Čekić Hek.

Studio Tumpić/Prenc je početkom mjeseca osvojio, između 8.697 radova iz 54 zemlje svijeta, prestižnu nagradu na području dizajna «Red Dot» Best of the Best za dizajn boce istarskog maslinovog ulja «Latini», a samo koji dan nakon uslijedila je još jedna nagrada, za vrijeme trajanja jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova na svijetu, «World Travel Market»-a u Londonu, Studio Tumpić/Prenc i zagrebački Studio za digitalnu stvarnost Delta Reality svojim su projektom «Kuća vještice Mare» okrunjeni zlatnom nagradom u kategoriji najinovativnije upotrebe tehnologije na «International Travel & Tourism Awards 2019».

«Ponosni smo na to što je jedan rovinjski studio, osim brojnih priznanja u Hrvatskoj, osvojio i prestižne međunarodne nagrade u Berlinu i Londonu. Od skromnih početaka, u jednom malom gradiću, danas ste, marljivim trudom i radom, izrasli u tvrtku koja je prepoznata i na svjetskom tržištu», izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga, koji je mladim i talentiranim kreativcima poručio i kako mogu računati na podršku Grada i u budućim izazovima poslovanja.

Anselmo Tumpić je u ime Studija izjavio kako im puno znači podrška lokalne zajednice u njihovom radu, te mu je posebno drago što su kroz svoj rad, prisutnima u Londonu i Berlinu predstavili Istru.

Gradonačelnik je Studiju Tumpić/Prenc zaželio još puno uspjeha i u budućnosti te je tom prigodom Anselmi Tumpiću, Sari Prenc Opačić i Antonu Liculu Grku uručio priznanje za osobite uspjehe u području dizajna.

Fotogalerija