Accessibility icon
08.05.2020

Gradonačelnik uputio zahvalu volonterima povodom Međunarodnog dana Crvenog križa

Iako u drugačijim okolnostima od prethodnih godina, gradonačelnik Marko Paliaga i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević upriličili su prijem za ravnateljicu Gradskog društva Crveni križ Rovinj-Rovigno, Dajanu Medić, koja je ovom prilikom u ime svih volontera i članova zaprimila čestitke povodom Međunarodnog dana ove svjetske organizacije.

Međunarodni dan Crvenog križa tradicionalno se obilježava 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine.

Od samog početka izbijanja pandemije Covid-19 Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj-Rovigno stavilo je na raspolaganje sve postojeće resurse, izuzev volontera koji spadaju u rizične skupine kako ih se ne bi dovelo u opasnost. «Ono što nas posebno veseli jest činjenica da nam se javlja sve veći broj građana koji su izrazili želju pomagati, te smo tako već privukli oko 50-ak novih aktivnih volontera», rekla je Medić, nadodavši kako sad društvo raspolaže s ukupno stotinjak volontera.

Gradonačelnik se zahvalio na iznimnom doprinosu volontera Gradskog društva Crvenog križa Rovinj-Rovigno cijeloj zajednici, a posebice kad je riječ o skrbi o najugroženijim građanima kojima su bili od velike pomoći u ovim kriznim vremenima. «Drago mi je što i mlađe generacije naših građana pokazuju solidarnost i humanost koje su oduvijek bile vrlina i odlika naših sugrađana, što me čini izuzetno ponosnim», izjavio je gradonačelnik.

Volonteri Crvenog križa su, osim s ostalim žurnim službama, surađivali i s brojnim tvrtkama i ugostiteljima koji su poželjeli pripomoći najpotrebitijima  te je tako, na inicijativu Stanislava Briškoskog, predsjednika Ceha ugostitelja Istre pokrenuta akcija «Kuhanje za najpotrebitije», a podijeljeni su i brojni prehrambeni i razni artikli donirani od strane građana i tvrtki.