Accessibility icon
23.12.2020

Gradonačelnik upriličio prijem za Tenu Japundžu

Povodom osvojene bronce na Europskom rukometnom prventstvu u Danskoj gradonačelnik Marko Paliaga organizirao je u Gradskoj palači svečan prijem za rovinjsku reprezentativku Tenu Japundžu.

«Izuzetna mi je čast što je u redovima ekipe koja je ostvarila povijesni rezultat u hrvatskom ženskom rukometu i jedna „naša“ rovinjka. Stoga koristim ovu priliku da čestitam tebi, kao i tvojim suigračicama na nevjerojatnom uspjehu ostvarenom na Europskom prvenstvu – izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga, te nadodao kako su ponos i veselje kojima smo svi pratili nastup reprezentacije neopisivi te kako su svojim plasmanom iznenadile cijelu Hrvatsku. «Krenule ste u Dansku ponizno, a vratile ste se kao šampioni, unatoč brojnim izostancima među igračicama zbog propisane samoizolacije» rekao je Paliaga podsjetivši kako je Japundža svoje prve korake u rukometu pomakla upravo u rovinjskom rukometnom klubu.

«Ovih dana punite novinske naslove svojim postignućem, no i same znate kako ono nije došlo preko noći već je zahtijevalo i ogroman trud i odricanja. Svoj put do reprezentacije započela si ponajprije istaknuvši se među najboljim sportašima u svome Gradu, a nastavila si ga ne zapostavivši pritom svoje školovanje. Time si na primjer svojim vršnjacima ali i budućim generacijama jer si dokaz kako je uz dobru organizaciju i zalaganje moguće dostići svoje snove.

Ovo zasigurno neće biti posljednji put da se tvoje ime ističe u rovinjskom sportu, stoga ti želim puno uspjeha i u tvom daljnjem putu» zaključio je Paliaga.

Prijmu je također prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević te tajnik Sportske Zajednice Roberto Krevatin.