Accessibility icon
01.10.2018

Gradonačelnik u obilasku OŠ V. Nazor, TOŠ B. Benussi i Talijanskog dječjeg vrtića Naridola

Povodom početka Dječjeg tjedna, u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec. posjetio je sa svojim suradnicima OŠ V. Nazor, Talijanski dječji vrtić Naridola te TOŠ B. Benussi. Prilikom posjeta razgovaralo se o daljnjim investicijama i unaprjeđenju prostora za obrazovanje naših najmlađih. Sutra nastavljamo sa posjetima Dječjem vrtiću Neven i OŠ J. Dobrile te područnoj školi/vrtiću u Rovinjskom Selu.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske koji se ove godine obilježava od 1. do 7. listopada a Grad Rovinj zajedno sa obrazovnim ustanovama se već uobičajeno uključuje u obilježavanje istog raznim aktivnostima za djecu.

Ove godine od ponedjeljka 1. listopada do srijede u MMC-u organiziramo u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja u prijepodnevnim satima kazališne predstave primjerene dobnim uzrastima za djecu predškolske dobi i učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola.

Ukupno će 1263 djece biti obuhvaćeno ovim programima i valja naglasiti da su uključena sva djeca, ne samo matičnih škola ili vrtića, već i onih područnih.