Accessibility icon
18.05.2020

Gradonačelnik rovinjskom Muzeju čestitao Međunarodni dan muzeja

Gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga, sa svojim je suradnicima, zamjenikom Marinom Budicinom te pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Editom Sošić Blažević, ovog ponedjeljka ugostio v.d. ravnateljice Muzeja Grada Rovinja-Rovigno, Tajanu Ujčić, kako bi rovinjskom muzeju čestitao Međunarodni dan muzeja.

„Počašćeni smo što se u Rovinju možemo ponositi institucijom koja je ispisala stranice suvremene hrvatske povijesti umjetničkog stvaralaštva. Institucijom stvorenom od strane velikana koji su hrvatsku umjetnost učinili prepoznatljivom i u svijetu i osnovali neke od najvažnijih kolektivnih izložbi na ovom području. Drago mi je što danas našem Muzeju mogu čestitati svoj dan i što mogu reći da nastavlja s entuzijazmom i inovativnošću a nadasve ljubavlju prema umjetnosti njegovati tu nit koja je isplela povijest i tradiciju našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Paliaga.

Podsjećamo, danas, 18. svibnja, s početkom u 12 sati, na Facebook stranici rovinjskog Muzeja upriličit će se otvorenje virtualne izložbe „Spomenička knjižnica Stancoviciana / Biblioteca memoriale Stancoviciana“.

Nakon toga, izložba će, kao i listovi bojanke „Dodaj boje staroj knjizi / Aggiungi colori a un vecchio libro“ na temu spomeničke knjižnice, biti dostupni na mrežnoj stranici Muzeja.

Nedugo zatim, predstavnici Muzeja, u sklopu akcije „Anno 2020 Covid 19“, od Stožera civilne zaštite Grada Rovinja-Rovigno i gradskog Crvenog križa prihvatit će građu vezanu uz pandemiju koronavirusa na trajno čuvanje, kao zahvala onima koji su tijekom ove pandemije bili najizloženiji.

Međunarodni dan muzeja rovinjski će Muzej zaključiti postavljanjem izloga u kojemu će stajati zaštitne maskice koje su rovinjski umjetnici pretvorili u umjetnička djela.