Accessibility icon
05.02.2024

Gradonačelnik primio poznatog rovinjskog ugostitelja Antona Nina Fariša

Gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga održao je jutros prijem u Gradskoj palači poznatog rovinjskog ugostitelja Antona Nina Fariša.

Uz prisustvo predstavnika lokalnog Udruženja obrtnika Antonu Ninu Farišu je tom prilikom uručena zahvalnica Grada za osobite zasluge u razvoju rovinjskog ugostiteljstva.

Gradonačelnik je izrazio važnost promocije i njegovanja tradicionalne lokalne gastronomije, kao i dugogodišnji rad Antona Fariša, a naročito ljubav koju ulaže u svakodnevnom vođenju svog objekta te svim ostalim aktivnostima i manifestacijama kojima se često i rado priključuje.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj-Rovigno Gordan Trojanović izrazio je zahvalnost što Grad na čelu s gradonačelnikom prepoznaje rad obrtnika i njihov doprinos društvenom i gospodarskom rastu grada, dok je Stanislav Briškoski koji je na čelu županijskog i gradskog Ceha ugostitelja istaknuo je i kako Fariša, koji je dio jedne povijesti gastronomije i ugostiteljstva u Rovinju, očekuje još jedno važno priznanje od strane Udruženja obrtnika Istarske županije.

Fariš se uz zahvale prisjetio početka svoje karijere u objektima bivšeg Jadranturista, te kasnije otvorenja danas poznatog rovinjskog restorana Brancin, gdje je nadasve nastojao zadržati ponudu specifičnih tradicionalnih jela.

Brancin uskoro ulazi u svoje treće desetljeće, a ujedno je i jedan od prvih objekata u Rovinju koji je dobio pravo naziva restoranom.

Fariš je krajem godine i na državnoj razini nagrađen priznanjem Hrvatske obrtničke komore na Kongresu ugostitelja, i to za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke, na što mu je gradonačelnik čestitao, te zaželio da još dugi niz godina nastaviti uspješno voditi tu aktivnost.

Fotogalerija