Accessibility icon
15.06.2022

Gradonačelnik posjetio gradilište uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

U utorak 14. lipnja održan je posjet gradilištu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji se trenutno gradi na lokaciji Cuvi u Rovinju. Aktualni radovi dio su Projekta „Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj“. Gradilište su posjetili: gradonačelnik grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga, direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić uz vodstvo rukovoditelja održavanja i operative SJO Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Igora Marjanovića, gradilišnog inženjera, predstavnika izvođača radova zajednice  ponuditelja CID SRL i ATZWANGER SpA BOLZANO iz Italije i voditeljice uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Sanje Ivančević.

 

Tijekom posjeta sudionici su obišli trenutno gradilište i dobili uvid u napredak radova. Radovi se odvijaju visokim intenzitetom. Grubi konstrukcijski radovi su pri kraju pa na nekim objektima počinju izolatorski radovi te je u tijeku izvođenje bypass-a. Oprema za mehanički predtretman je dostavljena pa se očekuje skori početak ugradnje, a za preostalu planiranu opremu u tijeku je dostava. Završetak radova izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi planiran je do kraja ove godine kada je predviđeno puštanje uređaja u probni rad. Po završetku radova, grad Rovinj-Rovigno dobit će suvremeni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s MBR tehnologijom i III. stupnjem pročišćavanja.

 

Osim UPOV-a, u sklopu našeg projekta gradi se i povratni cjevovod koji će omogućiti ponovno korištenje pročišćene otpadne vode za navodnjavanje sportskih terena i zelenih površina u kampovima. Radovi na povratnom cjevovodu približavaju se kraju, procijenjena je realizacija od 95%. Cjevovod je postavljen u cijeloj predviđenoj dužini te su u tijeku završni radovi.

 

Realizacija Projekta „Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj“donosi zaštitu okoliša, prvenstveno voda, uz poštivanje načela održivog razvoja te poboljšanje kvalitete života stanovnika i gostiju grada Rovinja.

 

Vrijednost ugovora za izgradnju Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda  na lokaciji Cuvi iznosi 134.232.573,00 HRK, dok je ukupna vrijednost EU projekta  258.934.549,94 HRK, od čega 180.339.055,48 HRK čine nepovratna sredstva financirana od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda.