Accessibility icon
08.07.2020

Gradonačelnik podijelio nagrade odličnim učenicima

Već tradicionalno završetkom školske godine Grad Rovinj-Rovigno daruje učenike koji su sve razrede srednje škole završili odličnim uspjehom.

Ove je godine tako nagrađeno 12 učenika triju rovinjskih srednjih škola koji su se posebno istakli svojim rezultatima, a nagrade im je, uz pohvalnicu, podijelio gradonačelnik Marko Paliaga koji im se obratio s nekoliko prigodnih riječi.

«Kad smo započeli ovu školsku godinu nismo niti mogli zamisliti da ćemo ju zaključiti na ovaj način. Od vas se tražilo da se naglo prilagodite novonastaloj situaciji koja nikako nije bila lagana.

Zato vaša generacija zaslužuje pogotovo veliku pohvalu jer ste se u vrlo kratkom roku morali prilagoditi situaciji bez presedana, koja je bila teška za svih, a vi ste snosili jedan velik dio cijelog tog tereta. Ne smijemo zaboraviti kako ste u prvom polugodištu također izgubili velik dio nastave zbog štrajka u prosvjeti», podsjetio je gradonačelnik Marko Paliaga, koji je ovom prilikom izrazio čast što može u ime Grada nagraditi marljivost, trud i zalaganje koje su učenici uložili tijekom svih godina obrazovanja.

«Velika zahvala ide također vašim profesorima koji su bili uporni u nastojanju da vam cijeli ovaj period učine što bezbrižnijim. Svjesni smo kako je prilagodba na novi način nastave i online sustav nastave na daljinu sa sobom nosila nemali broj izazova.

Iskreno se nadam da će ustrajnost, optimizam i predanost koja je izdvojila današnje generacije učenika te vas učinila snažnijima i dalje pratiti na vašem životnom putu», zaključio je gradonačelnik.

Nagrađeni odlikaši ove godine su Carla Jergović, Mateo Mofardin, Lucija Ćorković, Mia Crnković, Marin Miučin, Nikolina Laginja, Sven Peteh (SŠ Zvane Črnje), Valentina Bančić, Nives Jedrejčić, Luka Lovrinić (SŠ Eugena Kumičića) Nicole Oblak i Lara Kercan (Talijanska srednja škola).

S ciljem promoviranja izvrsnosti i važnosti školovanja za sveopći razvoj pojedinca i rovinjske zajednice Grad Rovinj-Rovigno svake godine nagrađuje učenike rovinjskih srednjih škola koji su cijelo srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom i to iznosom od 1.000,00 kuna ponaosob.