COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
30.04.2019

Gradonačelnik o Međunarodnom prazniku rada

Na ovaj dan, želim izraziti svoju solidarnost i podršku svima onima koji traže posao, onima koji žele započeti posao, onima koji trpe zbog toga što su ga izgubili te onima koji imaju nesigurna ili djelomična zanimanja.

Rad omogućuje da živimo dostojanstveno, da pridonosimo dobrobiti svih, da prenosimo štafetu života budućim generacijama.

Rad je prioritet kojeg osjeća velika većina naših sugrađana. Ponajviše, moramo se usredotočiti na mlade ljude kojima trebamo izraziti bliskost i ohrabrenje.

Institucije su pozvane da učine svoj dio. Međutim, rad ne ovisi samo o odlukama javnih tijela: rad je rezultat višestrukih ekonomskih i društvenih utjecaja odnosno pritisaka, a hrabrost za poduzimanje, ulaganje te inovacije je od presudne važnosti.

I unutar našeg Grada, rast gospodarstva – uz posljedično povećanje zaposlenosti – još uvijek nije uspio izbrisati područje siromaštva i taj jaz nejednakosti, koje je dugotrajna kriza dramatično povećala. Postignuti pozitivni indeksi su stoga prilika za našu društvo; izazov da se radi bolje sa spoznajom da socijalni odnosno društveni jaz – bilo teritorijalni, generacijski ili rodni – predstavlja neodrživu cijenu za našu zajednicu.

Na našem putu ne nedostaju poteškoće. Međutim, tamo gdje postoji osjećaj zajedničke sudbine, gdje se zajedničko dobro još uvijek može razlikovati od višestrukih interesa pojedinih strana, zajednica može s povjerenjem ići u susret svoje sutrašnjice.

Svim građankama i građanima upućujem iskrene čestitke u povodu Prvog svibnja – Međunarodnog praznika rada.

 

Vaš gradonačelnik

 

Prigodan program će se održati u Park šumi Punta Corrente u trajanju od 12.00 – 19.00 sati. Nastupiti će rovinjski sastavi – On Line, Acoustic Lab, Jet Moon, Rovinj Music Lab Student Stars te High level band.