Accessibility icon
15.09.2020

Gradonačelnik nagradio najuspješnije sportaše

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas, 14. rujna, sa suradnicima, dogradonačelnikom Marinom Budicinom i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Editom Sošić Blažević, povodom Dana grada i blagdana Svete Eufemije, održao svečani prijem za najuspješnije sportaše u 2020. godini.

 

Uz čestitke, gradonačelnik je tako uručio nagrade Noemi Mendiković iz Konjičkog Kluba Sveta Eufemija (trenerica: Suzana Haber), te članovima Plivačkog Kluba Delfin Matiji Mužina, Toniju Crnkoviću, Dinu Crnkoviću i Manuelu Heraku (trenerica: Bojana Bolković).

 

Noemi Mendiković je u srpnju  na Državnom prvenstvu u dresurnom jahanju održanom u Zagrebu pobijedila u kategoriji osoba s invaliditetom i postala državna prvakinja za 2020. godinu. Njezin izvanredni talent prepoznao je i predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza koji je istaknuo da vidi u Noemi budućeg kandidata za Paraolimpijadu.

 

Na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu od 7 do 9. kolovoza 2020 sastav kojeg čine Toni Crnković, Matija Mužina, Manuel Herak i Dino Crnković plasirao se na drugom mjestu u štafeti 4 x 100 m mješovito u kategoriji juniori, te na  4. mjesto u apsolutnoj kategoriji.

Plivač Matija Mužina osvojio je 9 individualnih odličja, među kojima dva prva mjesta za disciplinu prsno (50 i 100m) u kategoriji juniora te tri druga mjesta apsolutno u kategoriji za istu disciplinu (za 50, 100 i 200 m).

 

Njegov je kolega Manuel Herak dobitnik dvoje individualnih odličja za osvojeno drugo i treće mjesto u kategoriji mlađih juniora za disciplinu leptir (100 i 200 m), dok je Dino Crnković osvojio 1. mjesto u kategoriji kadeta u disciplini 100 m leptir.

 

Fotogalerija