Accessibility icon
07.07.2021

Gradonačelnik Marko Paliaga zaželio dobrodošlicu stranim policijskim službenicima koji djeluju na području Rovinja-Rovigno

Gradonačelnik Marko Paliaga održao je danas prijem za talijanskog i austrijskog policajca koji ovih dana borave i djeluju na području Grada Rovinja-Rovigno u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova „Sigurna turistička destinacija“.

Od 1. do 20. srpnja će tako u zajedničkom radu s rovinjskim kolegama pomagati talijanski policijski službenik Radovan Demarchi Skropeta, a kao ispomoć će trenutno u našem gradu biti prisutan i Stefan Buzanić, pripadnik krim-policije iz Eisenstadta koji je tijekom čitavog mjeseca srpnja smješten u Umagu.

Gradonačelnik Marko Paliaga im je tom prigodom zaželio dobrodošlicu istaknuvši pritom odličnu suradnju s Policijskom postajom Rovinj-Rovigno te dosadašnji uspjeh projekta međunarodne policijske suradnje koji doprinosi održavanju sigurnosti u našem gradu tijekom turističke sezone kad je prisutna velika koncentracija gostiju koja zahtjeva pojačane kontrole i nadzor od strane policijskih službenika.

Demarchi Skropeta i Buzanić, koji se odlično služe i hrvatskim jezikom zahvaljujući njihovim obiteljskim korijenima, složili su se kako se njihovi državljani osjećaju sigurnije kada ugledaju policijske službenike odjevene u njihove nacionalne odore s kojima imaju mogućnost komuniciranja bez da brinu o jezičnim ili kulturnim barijerama.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika David Modrušan te načelnik PP Rovinj-Rovigno Branko Ivan Bestulić.