Accessibility icon
23.03.2022

Gradonačelnik Marko Paliaga otvorio Međunarodni stručni seminar «Ceste»

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas u Hotelu Lone otvorio Stručni seminar “CESTE ” koji okuplja oko 400 znanstvenika, stručnjaka i subjekata zaduženih za planiranje, projektiranje, izgradnju i održavanje cesta i prometne infrastrukture u cilju povećanja sigurnosti prometa i racionalnijeg gospodarenja prometnom infrastrukturom.

U skladu s prometnom politikom Europske unije i globalnim trendovima Seminar koncepcijski povezuje sve vidove prometa koji omogućavaju održivi razvoj prometnog sustava uz energetsku učinkovitost i vođenje brige o okolišu uz maksimalnu sigurnost svih sudionika u prometu.

U svome pozdravnom obraćanju gradonačelnik Paliaga podsjetio je kako je naš grad i prošle godine ponio titulu najboljeg hrvatskog srednjeg grada po kvaliteti života, te kako takav uspjeh nije slučajan, već rezultat temeljitog promišljanja i planiranja kako i u drugim sektorima javnog života tako i u prometu te razvoju cestovne infrastrukture.

«Osim kapitalnih projekata, godišnje provodimo i manje zahvate održavanja postojeće i izgradnje nove infrastrukture kako bi osigurali funkcionalno i sigurno prometovanje prometnicama za kolni i pješački promet na cijelom području grada te kvalitetno i sigurnije prometovanje na javnim prometnim površinama.

Godišnje investiramo u gradnju i održavanje asfaltnih prometnih površina kolnika, nogostupa i parkirališta. Kako bi osigurali što veću sigurnost svih sudionika u prometu gradimo i bike trake koje povezuju centar i turistička naselja, a jedan nam je od većih budućih projekata i izgradnja zaobilaznice.

Trudimo se svakodnevno biti uz korak europskim i svjetskim trendovima u svim područjima javnog života, pa tako i u prometu, kako bi našim građanima i gostima osigurali maksimalnu sigurnost», naglasio je tom prilikom gradonačelnik te zaželio svim sudionicima uspješan rad i ugodan boravak u Rovinju-Rovigno.

Ovogodišnje 46. izdanje Stručnog seminara „CESTE“ održava se do petka, 25. ožujka, a tijekom njegovog trajanja analizirati će se i razmatrati problemi u svezi sigurnosti cestovnog prometa u praksi, uz sudjelovanje Hrvatskih i stranih stručnjaka s višegodišnjim prometno-sigurnosnim iskustvom.