Accessibility icon
04.05.2020

Gradonačelnik čestitao vatrogascima blagdan Sv. Florijana

Iako zbog epidemije koronavirusom COVID-19 nije bilo moguće održati tradicionalan susret u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rovinj-Rovigno uoči Dana vatrogastva, čestitku gradonačelnika Marka Paliage upućenu svim rovinjskim vatrogascima i volonterima povodom blagdana  sv. Florijana ovim je putem primio zapovjednik Evilijano Gašpić.

Gradonačelnik je uputio riječi zahvale rovinjskim vatrogascima i volonterima koji ulažu velik trud, napor i požrtvovnost kako bi osigurali sigurnost i zaštitu kako ljudi tako i imovine od požara  brojnim tehničkim  intervencijama. A osim navedenog, u ovoj krizi koju proživljavamo s koronavirusom su dokazali da štite i zdravlje svojih sugrađana te je u tom smislu njihova uloga bila ključna u postizanju današnjih rezultata na koje možemo samo biti ponosni, a to jest da je Istra i službeno postala korona-free zona.

«To ne znači da naši napori i trud staju. Upravo suprotno, oni se nastavljaju kako bi takvo stanje i održali – nadodao je gradonačelnik –. Stanje  sigurnosti i planovi pripravnosti  zaštite od nepogoda za područje našeg Grada relativno su povoljni i to je prije svega vaša zasluga. Upravo iz tog razloga, Grad Rovinj-Rovigno nastavlja s ulaganjima u unaprjeđenje standarda i uvjeta za rad JVP Rovinj-Rovigno te će tijekom 2021. godine nabaviti nova vatrogasna vozila u vrijednosti od skoro 12.000.000 kuna, zajednički kroz Županijski plan nabave, neovisno o krizi koja nas je pogodila, upravo kako bi pridonijeli tome da se zadrže postojeći standardi zaštite i sigurnosti naših građana, zaključio je gradonačelnik, koji je rovinjskim vatrogascima i volonterima zaželio i  mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Podsjećamo, kako je JVP Rovinj-Rovigno tijekom prošle godine ukupno odradila 876 intervencija na području Grada Rovinja-Rovigno te na područjima općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj.

Na području djelovanja JVP Rovinj-Rovigno je tijekom 2019 nastalo ukupno 126 požara, obavljeno je 475 tehničkih intervencija, a interveniralo se još i na 275 dojava.

Najveći broj požara nastao je na otvorenom prostoru – 82 , građevinskim objektima – 36, dok je požara prijevoznih sredstava bilo 8.

Velikih požara na objektima koji su izazvali velike materijalne štete i koji bi zahtijevali evakuaciju stanara ili veći prekid proizvodnog procesa nije bilo.