Accessibility icon
24.08.2021

Gradi se prometnica u gospodarskoj zoni Gripole-Spine’

Kako bi poduzetnicima i ulagačima u gospodarsku zonu Gripole-Spine’ omogućio bolje uvjete poslovanja, Grad Rovinj-Rovigno nastavlja s unapređenjem komunalne infrastrukture u tom području. Tijekom kolovoza započeli su tako i radovi na izgradnji prometnice u gospodarskoj zoni Gripole-Spine’.

Radove, čija vrijednost iznosi 808.794,45 kn bez PDV-a, izvodi tvrtka Cesta d.o.o., a zahvat obuhvaća uređenje cca 240 m’ prometnice od zgrada poduzeća EICO i EUROTRADE, prema Kauflandu.

Za vrijeme izvođenja postavljena je privremena regulacija prometa, a nakon iskopa za postavljanje cijevi oborinske odvodnje postaviti će se asfalt te bi prometnica trebala biti okončana do kraja listopada.

Gripole – Spine’ je najveća gospodarska zona Grada Rovinja-Rovigno koja se prostire na površini od 23,96 ha. U tom području već djeluje 10 poduzetnika koji zapošljavaju oko 120 djelatnika, dok je trenutno još 10 novih poduzetnika u fazi projektiranja poslovnih objekata ili u fazi predaje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole. U zoni se trenutno gradi i novi trgovački centar Retail park koji će omogućiti otvorenje od 70-100 radnih mjesta raspoređenih po 15-ak trgovina. Otvorenje investicije vrijedne 10 milijuna eura očekuje se 7.4.2022.

Važno je svakako napomenuti kako je u periodu 2016.-2019. godine na području Grada Rovinja-Rovigno zabilježen porast broja registriranih poduzetnika. Broj poduzetnika u 2019. godini, u odnosu na 2016. godinu, porastao je za 26 poduzetnika ili 3%  zahvaljujući povoljnoj poduzetničkoj klimi koju Grad potiče kroz dodjelu zemljišta u svrhu novih investicija, te programom potpora s ciljem razvoja poduzetništva.